Kaštel, Pula
None

Povijesni i pomorski muzej Istre – Museo storico e navale dell'Istria nositelj je izložbeno-izdavačkog projekta Graditeljsko nasljeđe Pule 1813. – 1918. kojemu je cilj da se kroz nekoliko tematskih cjelina prikaže izuzetno bogato graditeljsko nasljeđe grada Pule iz razdoblja Habsburške Monarhije i Austro-Ugarske Monarhije, sustavno istraži postojeća graditeljska baština i arhivska dokumentacija, katalogiziraju objekti i prezentiraju rezultati istraživanja.

Prve dvije knjige u okviru projekta su Prostorni razvitak Pule 1813. – 1918. i Građevine komunalnog sustava 1813. – 1918., autora dr. sc. Attilia Krizmanića koje govore o prostornom razvitku Pule i o povijesti građevina komunalnog sustava grada koja je dosad oskudno istraživana i proučavana.

Knjige su predstavljene u četvrtak, 15. veljače 2024. u 18,00 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre – Museo storico e navale dell'Istria.

O knjigama su govorili dr. sc. Robert Matijašić, Nataša Nefat, konzervatorica i Gordana Milaković, urednica i koordinatorica projekta.

Jedinstvena cijena knjiga: 70,00 €