Dragi suradnici, dragi kolege,

 

Povijesni i pomorski muzej Istre-Museo storico e navale dell'Istria sudjelovat će 6. svibnja 2021. na Međunarodnoj konferenciji o valorizaciji europske fortifikacijske baštine s pulskim Sveučilištem kao domaćinom. Na konferenciji će, uz aktualne projekte revitalizacije pulskog fortifikacijskog sustava, partnerske institucije iz Verone, Krakowa i Berlina, Šibenika i Kotora, Zagreba i Ljubljane, te međunarodne istraživačke mreže i nove kulturne rute Forte Cultura, predstaviti najbolja europska iskustva u valorizaciji fortifikacijske baštine.

U prezentaciji naših djelatnica bit će riječi o razvoju pulskih austrougarskih utvrda, njihovom građevinskom stanju i valorizaciji, s posebnim osvrtom na trenutne radove u samom Muzeju.

Pozivamo Vas da poslušate i druga predavanja na konferenciji, uz niže naznačenu registraciju koju je potrebno aktivirati do 5. svibnja 2021.

 

Sudjelovanje je besplatno, a registracijski link dostupan je na https://www.forte-cultura.eu/en/eventkalender-2/ecal-2/conference/evaluation-conference-sustainable-valorisation-of-fortified-heritage-european-best-practice

 

Službeni jezik konferencije je engleski, a program možete pronaći na

https://www.forte-cultura.eu/images/Netzwerk/events/WS-Pula21/Program-Workshop%20European%20Fortfified%20Heritage_20210413.pdf

 

Radujemo se vašem sudjelovanju!

PPMI