Izložba:

Ljepota lažnoga sjaja

26. 6. - 22. 8.

U Povijesnom i pomorskom muzeju Istre-Museo storico e navale dell'Istria gostuje izložba krivotvorenih umjetnina iz zbirke Muzeja policije Ljepota lažnoga sjaja.

Na izložbi će biti predstavljena zbirka koju čini sedamdesetak izložaka od kojih se najveći broj odnosi na djela ulja na platnu i nekoliko skulptura. Najviše je krivotvorenih radova hrvatskih slikara poput Ede Murtića, Zlatka Price, Ljube Ivančića i Mersada Berbera, a u manjem broju su radovi Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Ivana Lackovića Croate, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Oskara Hermana, Borisa Bućana, Ivana Rabuzina, Ivana Generalića, Ferde Kovačevića i Dragice Cvek Jordan uz krivotvorine radova kipara Dušana Džamonje i Vojina Bakića. Od stranih autora u zbirci se nalaze krivotvoreni radovi Salvadora Dalija, Picassa, Modiglianija i P.- A. Renoira.

Edukativnim pristupom potencijalnim se kupcima nastoji ukazati na suvremene metode vještačenja sumnjivih umjetničkih djela i poučiti ih jednostavnim savjetima pri kupnji.